Category Archives: Uncategorized

Aku Sekarang Tinggal Di Luar Negara

Assalamualaikum. Haha macam gempak je bunyinya ye. Hoi ni dah dekat berapa tahun blog aku terbiar. Tiba-tiba. Nak jugak tiba-tiba. Aku install apps wordpress dalam handphone yang sekarang dan tiba-tiba jadi terajin nak try update blog. Dalam handphone yang dulu … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Anak Masuk Darjah 1, Emosi Si Ibu

Minggu orientasi untuk murid-murid darjah 1. Juga orientasi untuk ibubapa yang pertama kali anaknya mula bersekolah. Akulah. Lagi pula ibu. Perempuan. Tak pernah lari dari cengkaman emosi. Risau, cuak, gusar, bimbang, sedih. Itu negatif yang tak bisa ditepis. Tapi pada … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Kesusahan Kita, Kerisauan Mereka

Erat dan rapat¬†dengan ibu bapa. Betul, sebagai anak kita wajib menjaga hubungan dengan mereka. Dianjurkan telefon mereka bagi yang berjauhan, tanya khabar sebagainya. Beritahu kita sayang kedua-duanya.¬† Anak-anak. Ada banyak kategori. Manja, mengada-ngada, hati kering, survivor. Anak manja. Mengadu segala … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Aku 31

18.6.2014 genap umur aku 31 tahun. Pada usia ini aku seorang wanita ada kerjaya, berkeluarga, ibu kepada 3 anak. Secara asasnya bagi aku dah cukup segala perkara yang aku perlu dalam hidup. Dan yang mencukupkan itu Dialah Allah. Malu. Malunya … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Bintang Syurga

Saat semangat dalam perjalanan melaksana tanggungjawab dan amanah kerja jadi malap, aku akan dengar lagu ni. Ulang dan ulang. Seakan recharge roh supaya jangan sesekali putus asa utk buat apa saja perkara baik selagimana tak bercanggah dgn syariat allah. “Biar … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Jaga tolonglah jaga

Wanita hamil 7 bulan dirogol 5 lelaki. Allah… Allahuakbar. Sungguh emosi aku benar tercalar melirik tajuk berita akhbar itu. Dan tentu tak daya langsung untuk aku baca kisah penuhnya. Kenapa? Kenapa boleh jadi sampai begitu? Asasnya wanita perlu menjaga, tutup, … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Aku Yang Dulu. Malu.

Tengok balik gambarku dulu2. Malu dgn cara berpakaian satu ketika itu. Konon feeling dah terbaik, perfect xde cacat cela. Tapi bila mata hati dah celik ni, ya allah hodohnya. Nampak sgt celaru keliru xde matlamat. Buruk sangat. Terima kasih allah … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment