KABEL

Bila bab kerja dan urusan rasmi kerajaan, saya tak kenal saudara, tak kenal adik beradik.
Semuanya akan dapat layanan mengikut prosedur semasa yang berkuatkuasa.
Sebab itu kdg2 rasa hati mcm dirobek bila jumpa ‘saudara’ dan tiba2 cakap, ooo kabel besar ni, nnt blh la ‘tolong2’ adjust ye. Kalau ada projek baik blh contact.
Eeewah cantiknya muka… Kabel tu apa? Tak pernah dengar la. Mintak maaf zahir batin. Saya dapat smua yg ada skrg ni 100% hasil titik peluh dan ikhtiar sendiri ye. DAN dgn izin serta rahmat Allah jua.
Geli geleman nak pegi cari ‘somebody’ yg dikenali merayu itu ini, bodek serba serbi.
Betul nasihat org2 tua, masa ada pangkat dan kedudukan, semua org nk rapat. Yg entah dari mana blh tiba2 mgaku sahabat, saudara.
Jangan risau, saya sendiri akan cuba menjarakkan diri dgn anda. Demi kebaikan semua.
Saya kesal sampai bila mentaliti ‘kabel’ nak berduri dalam darah daging masyarakat kita?
Dah sampai masa utk kita berdikari dan berusaha secara halal.

Advertisements

About sitiaisyah83

Smart and witty. Outgoing, very chatty. Lively, energetic. Adaptable but needs to express herself. Argumentative and outspoken. Likes change. Versatile. Busy, sometimes nervous and tense. Gossips. May seem superficial or inconsistent, but is only changeable. Beautiful physically and mentally.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to KABEL

  1. gee says:

    setuju sangat,,
    usaha dan ikhthiar tu lebih indah dari dapat dgn senang lenang..

    saya baca blog aisyah since dari 2008 tp xberani nak menegur bimbang kalo tiba2 ada timbul isu suah berpangkat baru mahu menegur sedangkan saya dan aisyah dizaman sekolah rendah dulu tak sebaik mane pun.kita jrg amat bertegur sapa walaupun kita sekelas.
    minta izin juga saya copy link aisyah letak dlm blog saya..

    salam ukhuwah

    • sitiaisyah83 says:

      Wslm. Subhanallah… Sungguh tak sangka ada jg yg sudi ‘melayan’ coretan minda seorang hamba biasa mcm saya 🙂 insyaallah silakan, mana yg baik dialu2 utk ambil jd pedoman. Mana yg terkurang, mohon ditegur buat pengajaran. Semoga ukhuwwah fid-deen kmbali bertaut 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s