Monthly Archives: October 2011

Menung

rabu? cepatnya hari. rabu ini boleh menung-menung dalam rumah. rabu depan? menung-menung depan PC cemana la nak buat kerja ni ye… dah 80 hari tak kerja, bila kena mula balik macam baru pertama kali seumur hidup. sure fail start menimbun … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Jimat Ke Tidak?

mummy masih terkebil-kebil depan tv menikmati minggu terakhir cuti-cuti malaysia cuti bersalin. dalam bilik air tu soiled cloth diaper (CD) dah penuh sebaldi. rutin harian kami membasuh CD setiap hari selasa dan jumaat. oh, harini lah mummy. tapi bukan sekarang. … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Tak Meriah La Uolls

dah beratus kali cuba upload/insert gambo dalam setiap entry/post tapi gagal je. nak update gravatar pun tak lepas. ye la asyik gambar anak sorang, walhal sekarang dah beranak dua. apekehei nye ntah. dah memang jenis rabun IT nak buat cemane. … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Selepas Kali Kedua…

…melahirkan anak, banyak perubahan dan benda yang berlaku kepada saya. one by one okay. ———- 1 – kembang paling tak sangka. diri ini yang dolu-dolu kala sangat keding, kurus kerempeng, dah mengembang you! hasilnya ada 2 helai jeans terpaksa di … Continue reading

Posted in Uncategorized | 2 Comments

Towards A Greener Life

Bertukar! Bukan cerita Ultraman ye. Bertukar dari disposable diapering (DD) dan disposable pad (DP) kepada cloth diapering dan cloth pad. Sejak mengandung anak kedua, melalui pembacaan dan sebaran maklumat dari Internet, saya nekad buat keputusan untuk jadi pengguna cloth diaper … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Lelaki Ini

Lagu Anuar Zain kah? Owh gitu. Dari pemerhatian dan kajian tak rasmi – struktur dan budaya hidup masyarakat kita kian berubah nampaknya. Haruslah ke arah yang lebih baik kan? Selak balik kalendar pergi kepada 40 tahun lalu. Mesti payah nak … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Last Minute

saya akan resah dengan apa saja perkara last minute. boleh hilang mood dibuatnya. cuti bersalin ada lagi 3 minggu tapi anak kecil 2 bulan sudah mula hantar ke taska. supaya dia dapat biasakan diri. apa2 masalah timbul sekurangnya saya masih … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment