Bahasa Iman

Nurul Iman si gadisku dah pandai bercakap. Punye la rajin bersembang. Pagi2 celik je mata terus potpetpotpet. Yang sedihnya kadang2 ada masalah komunikasi sikit sebab banyak vocabulary ciptaan Iman sukar untuk difahami oleh mummy daddy nya. Sian… Tapi lama2 kami pun dah semakin fasih dan faham maksud istilah2 aneh dia. Puan Siti nak berkongsi sikit…

badi = mandi

tepet = wonderpets

teben = mr. bean

juju apak = turun/naik tangga

aku takayu = nak pasang CD lagu

alo aba = allahu akbar/solat

susu bayu = goncang botol susu

cepers = pampers

bobok = baring

tako = JUSCO

hmmm macam mane? pening jugak kan nak mengaitkan maksud sebenar terms of reference si kecik ni. kadang2 nak gelak pun ada. parenthood memang menarik kan sebab banyak mengajak kita belajar.

Advertisements

About sitiaisyah83

Smart and witty. Outgoing, very chatty. Lively, energetic. Adaptable but needs to express herself. Argumentative and outspoken. Likes change. Versatile. Busy, sometimes nervous and tense. Gossips. May seem superficial or inconsistent, but is only changeable. Beautiful physically and mentally.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

5 Responses to Bahasa Iman

  1. illi says:

    alolo..comelnye iman…….dh berckp dh rupenye…xjmpe2 lagi dgn aunty illi nye kan…huhu..inshaaAllah, thn dpn kite jmpe ye eycah…dh lame btol xjmpe ko ๐Ÿ™‚

  2. sitiaisyah83 says:

    insyaallah. tak lama lagi dah ‘tahun depan’ tu. aunty illi pulang seorang? atau berdua? (bersama samdoll).

  3. illi says:

    hehe…..doakan ye, inshaaAllah….samdole mungkin balik dulu kot…dgn my kazen..diorg yg bertungkus lumus menguruskan hal2 samdole nk terbang ke malaysia..kesian nk tinggalkan samdole sorg2 kt cni…dan kesimpulannye auntie illi balik sorg lah ;p

  4. fawwaznuha says:

    salam ziarah kak..wah hebatnya senior sy ni..dalam2 jadi PTD boleh handle rumahtangga..comeynye Iman

    • sitiaisyah83 says:

      wslm… alahai azyatun, akak pun di tahap belajar lagi sebenarnya. insyaallah semua yg bergelar ibu dlm dunia ni mampu menggalas tanggungjawab yg diamanahkan. iman cakap: terima kasih aunty ๐Ÿ™‚

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s