Monthly Archives: January 2009

Power

zaman student dulu cikgu saya ajar definisi kuasa = amaun kerja yg dilakukan atau amaun tenaga yg dipindahkan dalam satu tempoh masa. itulah definisi kuasa yg saya pegang sampai saat ini. secara teknikal memang betullah. tp kalau tanya orang management … Continue reading

Posted in Uncategorized | 4 Comments

Di Mana Silapnya

aduhai… tahun 2009 di putrajaya bermula dgn senario aneh – serious morning traffic jammed. nape ek? kesian tgk polis trafik yg bertugas pagi2. selalu kena kutuk dgn para pemandu. tp bkn salah diorang. kalau dulu org blh kata ala putrajaya … Continue reading

Posted in Uncategorized | 6 Comments

Jalan-Jalan Buang Masa

masa itu emas. jarang dapat menikmati masa weekend yg santai, takde urusan (rasmi atau peribadi), yg tak perlu rushing. tapi baru ni (10/1/09) adelah satu kerja buang masa yg agak gila pernah kami sekeluarga (termasuklah iman yg belum mengerti apa2) … Continue reading

Posted in Uncategorized | 2 Comments

Jalan-Jalan Cari Makanan

antara tempat makan yang saya kunjungi baru2 ini: 1) the manhattan fish market (mfm), alamanda, putrajaya. believe it or not, saya seorang manusia yang tak makan ikan kecuali ikan bilis? tapi ada hati nak makan kat mfm. ape kes la … Continue reading

Posted in Uncategorized | 1 Comment