Exhausted

terbaca latest post aainaa pasal benda2 yg buatkan dirinya bertambah kurus. begitulah juga dengan diri saya. minggu ni mmg miserable abislah. kalau badan ni boleh bersuara dh lama dia menjerit2 agaknya.

tak dinafikan sejak menjadi ibu, kepenatan yg dialami meningkat secara janjang geometric. kalau dpt ditafsir dalam bentuk graf, ia sangat sesuai diwakili oleh graf exponent. the reasons why?

————————————————————

pukul 5.00 pagi:

bangun tidur, iron baju, mandi, perah susu (kalau rajin), masukkan botol2 susu kosong dan pam susu dalam beg pack, nursing iman, change her nappy, menyiapkan diri sendiri, ikat plastik sampah yg nak dibuang dan letak di luar pintu, masukkan botol2 berisi susu utk bekal iman di rumah pengasuh.

pukul 6.50 pagi:

keluar rumah, start kereta, hantar iman ke rumah pengasuh selang beberapa blok.

pukul 7.20 pagi:

sampai office buat kerja, pam susu.

pukul 5.00 petang:

keluar dr office, berpusu2 di jalan raya utk balik. singgah rumah baby-sitter, fetch iman dengan menjinjit dia yg tidur dlm car seat dgn berat almost 6 kg. then balik rumah.

pukul 5.45 petang:

nursing iman, mandi, masak air panas, basuh botol susu beserta pam, angkat kain di ampaian, basuh kain (guna machine), lipat kain, kemas beg iman utk bawa ke rumah baby sitter esok.

pukul 10.00 malam:

letak je kepala atas bantal… terus zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

————————————————————

itupun tak termasuk sapu sampah (kalau sempat), kemas tempat tidur pagi2, etc. memasak malam2? mtk maaf, jauh sekali lah. tgk tv pn jarang sgt. banyak betul benda yg nk dibuat. hadoi… letih, letih.

ya allah, berilah hambamu secebis kekuatan utk menunaikan segala tanggungjawab sebaik mungkin. amiiin…

Advertisements

About sitiaisyah83

Smart and witty. Outgoing, very chatty. Lively, energetic. Adaptable but needs to express herself. Argumentative and outspoken. Likes change. Versatile. Busy, sometimes nervous and tense. Gossips. May seem superficial or inconsistent, but is only changeable. Beautiful physically and mentally.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Exhausted

  1. Rose says:

    salam Pn. Aisyah..tak sempat nk jumpa Pn. Aisyah hari last tu yer..maklum la sy cuti..anyway kalau dtg ED jgn lupa jumpa sy yer..hehehe..best of luck di tempat baru..see u then

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s