It’s All About Iman

Salam… Wah rindu bangat dekat blog ni. Sepanjang confinement period saya langsung xde access internet. Alhamdulillah semuanya berlalu dengan selamat. Maka di sini ingin diperkenalkan permata hati kecintaan saya: NURUL IMAN BINTI SHAH HAZLI.

Lahirnya dgn berat 3.00 kg secara normal pada jam 5.48 ptg di labour room no. 4, hospital putrajaya tanggal 8.9.08 (lewat 2 hari dari tarikh jangkaan). Terima kasih pada semua doktor + nurse yang terlibat membantu saya sepanjang berada di hospital. Apa yang saya boleh katakan servis di hospital tu memang marvellous lah! Muah muah.

Talking about iman… Now… Baru berusia 2 bulan. Berat sekarang 4.80 kg. Dah pandai senyum, gelak ketawa, pandai cakap-cakap in her own language yang papa + mama dia pun x brapa faham. So far dia exclusively breastfed.

Iman x banyak kerenah. Berdasarkan komen-komen dari org yang pernah tengok dia la. Malam-malam pun tiduuur je. Langsung tak nangis. Tapi satu karakter utama dia ialah… MANJA. Iman sukeee sangat bila dipeluk. Ada satu lagi kegemaran dia iaitu berbogel. Hehehe. Tak dinafikan, menukar lampin adalah saat yang menggembirakan buat iman. Sebab anggota badan dia akan terdedah kepada udara semaksimum mungkin. Hiks.

Iman jugak suka sangat tgk moving object. Contohnya kipas siling dan jarum jam. Dia akan tenung tanpa mengelipkan mata. Muhuhuh. Selain tu, iman sangat suka pegi berjalan-jalan. Di shopping complex la especially. X pernah nangis langsung bila dibawak ke mines dan alamanda (2 tempat yg paling selalu papa + mama bawak dia). Dalam kereta pulak mesti tidur. Melangkah keluar je dari pintu rumah mata dia automatic terpejam. Papa kata ni semua sebab mama dia kaki jalan mase pregnant dulu.

Itulah antara sikap dan sifat budak perempuan bernama nurul iman ni. Maka lihatlah beberapa foto iman…

dalam labour room, tiga jam selepas lahir ke dunia

dalam labour room, tiga jam selepas lahir ke dunia

assalamualaikum semua

assalamualaikum semua

phototherapy - bilirubin level 254

phototherapy - bilirubin level 254

iman manja dengan papa

iman manja dengan papa

big girls don't cry

big girls don't cry

iman suka mandi

iman suka mandi

iman budak baik

iman budak baik

Advertisements

About sitiaisyah83

Smart and witty. Outgoing, very chatty. Lively, energetic. Adaptable but needs to express herself. Argumentative and outspoken. Likes change. Versatile. Busy, sometimes nervous and tense. Gossips. May seem superficial or inconsistent, but is only changeable. Beautiful physically and mentally.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to It’s All About Iman

  1. ummiumar says:

    ecah..congrates dh dpt babt-kak zah

  2. ummiumar says:

    ecah..congrates dh dpt baby-kak zah

  3. sitiaisyah83 says:

    terima kasih kak zah… akak bile nak tambah lagi? hehehe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s