Weight Gain

Semalam pegi check-up. Macam biasa, nurse suruh timbang. Tekan button hijau, dah zero baru naik. Orait nurse! Berapa kilo? 62.7 kg. Berat dua minggu lepas ialah 60.5 kg. Uish patutnya naik setengah kilo je, ni naik berkilo-kilo.

Entah la nurse, saya hanya mampu tersengih je. Nak buat camane, memang selera makan melampau-lampau. Lapar memanjang. Tapi saya rasa best berat badan bertambah. Masa belum pregnant tak pernah seumur hidup pun orang kata I’m putting on weight. Sekarang baru rasa. Syoknye!

Tapi masalahnya bukan pada saya sorang. My husband pun sama. Berat dia lagi le melampau-lampau naiknya. Beberapa ketika sebelum kawin berat 68  kg. And now, after getting married for almost one year… Berat 80 kg. Oh… My chubby hubby. Tapi, saya langsung tak kisah. Lagi suka adela. Sebab saya pantang tengok sesuatu yang gebu dan montel. Tangan ni geram je nak picit sana picit sini. Cubit sana cubit sini. Montel macam beruang panda.

aduh aduh comel bangat
aduh aduh comel bangat
pandangan yang memukau

pandangan yang memukau

Tapi saya masih perlu risau in terms of health risks. Semua orang pun tau bahawa berat badan memainkan peranan penting dari sudut kesihatan. So, saya dan husband berazam untuk adjust balik gaya pemakanan kami. Dalam erti kata lain nak diet lah konon.

Advertisements

About sitiaisyah83

Smart and witty. Outgoing, very chatty. Lively, energetic. Adaptable but needs to express herself. Argumentative and outspoken. Likes change. Versatile. Busy, sometimes nervous and tense. Gossips. May seem superficial or inconsistent, but is only changeable. Beautiful physically and mentally.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to Weight Gain

  1. intan yus says:

    Beruang panda?..hahaha! Lawak le ko ni eycah.. Tp, betul gak sbb pas kawin ni kitorg masing2 naik 2kg.. Tu yg smlm pakat gi jogging… Tp, cute kan tgk husband chubby?…heheheh…

  2. siti aisyah says:

    rasanya itule perumpamaan yg paling tepat. bila tgk dia tgh dok atas lantai mngadap tv mcm beruang panda yang gebu. ish geram pulak dibuatnya sebab comel sangat. keskeskes.

  3. illi says:

    hehe eycah…msti rs cm gumbira gak kan org kate kite pun on weight lagi2 org mcm kite ni yg mkn berlambak2 pn xnaik2 gak..hhehe….nape letak gambo beruang panda? nape tak letak gambo ko? musti makin comel ke…take care ye..bape haribulan due ni?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s