Surirumah

Ini pulak perkara rutin yang saya buat sebagai SURIRUMAH:

Membasuh Pakaian dsb

Yang ini saya sukaaa sgt sebab senang. Longgok-longgok pastu campak je dlm washing machine. Switch on, setting apa yg patut, bukak paip air, tuang detergent. Daaa! Senang amat! Pastu dh siap nnt mesin tu akan jerit-jerit (muahaha) dan cucian anda sedia utk disidai.

Lipat Kain

Yang ni kureng skit. Sebab? Saya akan ambik masa yg laaama utk lipat kain. Inilah kesusahan menjadi perfectionist. Semua bucu lipatan mesti kemas, saiz lipatan mesti seragam. Kadang-kadang nak lipat sehelai kain boleh sampai 3 kali ulangan utk memenuhi piawaian yg ditetapkan oleh naluriku ini. Muhuhuh.

Sapu Sampah

So far sapu sampah tak menjadi beban sgt utk saya. Cuma, sebagai seorang yg mengalami hyperhydrosis (berpeluh di tapak tangan dan kaki), tapak kaki saya turut bertindak sebagai mop. Abis je sapu sampah + habuk, tapak kaki pun berubah jd warna kelabu. Tapi kira okeylah sbb hidung saya tak allergic sgt pd habuk.

Memasak

I like it… Rasa puas hati dapat bg org mkn apa yg kita masak. Cuma, saya takla cekap lagi dlm bab ni. So nk masak benda yg complicated tu ambik masa berjam-jam lamanya. Dan part nak kupas bawang, halia ke or those little thingy tu agak malas sbb remeh betul rasanya. Kecik sgt la kau bawang oiii.

Seterika Baju

Yang ini pun ambik masa lama. Aktiviti yg paling saya tak suka. Esp nak iron kemeja. Waaa mcm nak nangis je. Tapi mmg terpaksa buat la kan…

Advertisements

About sitiaisyah83

Smart and witty. Outgoing, very chatty. Lively, energetic. Adaptable but needs to express herself. Argumentative and outspoken. Likes change. Versatile. Busy, sometimes nervous and tense. Gossips. May seem superficial or inconsistent, but is only changeable. Beautiful physically and mentally.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s