Hadiah Tahun Baru

Alhamdulillah… Girangnya hati tak terperi bila doktor sahkan saya mengandung masa  pegi klinik 6/1/2008. Saya tak terkejut sebab memang dah expect pun. Pastinya husband saya orang yang paling gembira sebab itulah hadiah harijadi yang paling bermakna dalam hidup dia. Pada usia 25 tahun dah nak jadi bapa. 

Sehari sebelum tu saya dah buat self-check kat rumah 2 kali. The first one tak jadi. The second one barulah nampak resultnya. Masa tu hari Sabtu pagi-pagi bangun tidur saya terus buat test. Shah baru lepas solat Subuh. Bila tengok result tu perasaan saya bercampur aduk. Antara percaya dan tidak. Saya tunjuk dekat Shah yang tengah baring-baring dalam bilik. Shah bangun dan ambil alat tu dari saya. Beberapa ketika dia tengok dan tersenyum pada saya. I was so speechless dan terus ke bilik air.

Since that moment macam-macam yang berlegar dalam fikiran. Ooo patutla selama ni… Ooo patutla saya… Banyak jugaklah persoalan yang telah terjawab. Hanya keesokkan harinya saya ajak Shah pegi klinik untuk confirmation.

Yang pasti saya memang happy dengan berita tu. Walaupun perasaan masih bercampur baur. Macam tak percaya pun ada. Macam tak sabar pun ada. Excited, semua ada. Betul ke saya dah ada anak sendiri rupanya. I’m carrying a life in my womb now.

Buat masa ni saya tak alami alahan yang teruk. Loya-loya tapi belum pernah muntah. Cuma some physical changes like increasing body temperature, swollen breasts, lips dryness, mild cramp on the womb and of course, i missed my period.

Yang lain-lain takde masalah sangat. Selera makan pun masih seperti dulu. Berat badan dah bertambah jadi 54kg. Haaa ada lagi satu yang saya alami. Kembung perut. Selalu rasa tak sedap perut, angin. Malam-malam pun tak lena tidur sangat sebab rasa tak selesa. Selalu jugak bangun pegi tandas.

So saya banyak bertanya dengan officemate yang dah berpengalaman bab mengandung ni. Macam-macam tips dan nasihat jugakla yang saya dapat. Thanx a lot my dear friends. Rasa tak sabar nak tengok perubahan-perubahan dan perkembangan seterusnya. Berdebar pun ada bila dengar macam-macam benda yang akan dilalui bila buat check-up dengan doktor. Hallamak, takutnya….

Ya Allah kuatkanlah semangatku. Berilah hambaMu ini secebis kekuatan untuk harunginya.

Advertisements

About sitiaisyah83

Smart and witty. Outgoing, very chatty. Lively, energetic. Adaptable but needs to express herself. Argumentative and outspoken. Likes change. Versatile. Busy, sometimes nervous and tense. Gossips. May seem superficial or inconsistent, but is only changeable. Beautiful physically and mentally.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Hadiah Tahun Baru

  1. Yati says:

    tahniah ecah..-)

  2. sitiaisyah83 says:

    thank you yati 🙂 doakan saya selamat hingga ke akhirnya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s